Lloga tranquil

  • fa 2 anys
  • 0

Cada vegada hi ha més persones i famílies que opten per llogar un habitatge i convertir-lo en la seva llar. Fent front així a les seves obligacions i gaudint dels seus drets com a inquilins.

Volem suggerir als nostres propietaris una sèrie de punts importants abans de llogar un habitatge:

Deixa’t assessorar per un professional

Que t’informi abans de signar un contracte, amb totes les seves clàusules, tenint en compte la Llei d’Arrendaments Urbans.

El professional o agència immobiliària oferirà l’immoble als seus clients en cartera, publicitarà el mateix en portals immobiliaris, xarxes socials i revistes de renom de la zona. Donant una informació veraç perquè els possibles interessats sàpiguen per endavant les característiques de l’habitatge i les condicions que ofereixen.

Al principi pot suposar un cost inicial però a la llarga suposa una sèrie d’avantatges que t’evitaran problemes.

T’indicaran el preu de tancament d’altres immobles similars a tenir en compte abans de determinar el preu més adequat per al teu.

Comprovareu entre tots dos, que l’immoble compleix amb els criteris d’habitabilitat i la documentació necessària per a ser llogat, evitant així posteriors sorpreses per a propietari i inquilí.

És bàsic fer un bon inventari amb fotografies de l’habitatge i del jardí si n’hi hagués, que mostrin l’estat en què es lliura la mateixa.

Acurada selecció de l’inquilí.

La nostra llarga experiència fa que comprovem diferents aspectes abans de considerar a un inquilí per al teu habitatge:

  1. Es possible que vulguem llogar la casa a un determinat perfil: parella sense nens, famílies, estudiants, persones sense animals, etc. Està interessant definir el perfil que ens agradaria que visqués en el nostre habitatge.
  2. L’estabilitat laboral de l’inquilí ens donarà majors garanties de pagament.
  3. Podem demanar referències del darrer habitatge en la qual ha estat el potencial inquilí, si ell ens ho permet.
  4. I el que valorem força; que l’inquilí ens transmeti confiança i serietat.

Demanar garanties addicionals.

Recomanem sol.licitar, a més de la fiança, altres garanties addicionals que cobreixin un possible impagament. A Catalunya si demanem 2 mesos en total (1 de fiança legal + 1 de garantia addicional) la Generalitat ens ofereix l’Avalloguer, un Aval que en cas d’impagament ens compensaria amb 3 mensualitats de les rendes de lloguer que poguessin estar pendents.

Contractar Assegurança d’Impagament.

Que cobreixi l’impagament de la renda, la compensació per vandalisme o deteriorament de l’immoble i la cobertura de despeses d’un advocat.

Uniu-vos a la discussió

Compare listings

Compare